Pääkaupunkiseutu on täynnä kahviloita ja monet niistä tarjoavat toisinaan myös live-musiikkia omien asiakkaidensa iloksi. Kahviloiden joukossa esiintyjien skaala saattaa vaihdella suuresti itse kahvilan teeman, tilan ja aukioloaikojen mukaan. Live-musiikkia kuullakseen kannattaa hakeutua johonkin seuraavista kahviloista:

Cafe Zoceria

Leppävaarassa sijaitseva Cafe Zoceria on pieni ja tunnelmallinen olohuonetyyppinen kahvila, jossa on runsaasti vakioasiakkaita. Kahvila tarjoaa perinteitä pannukahvia, erilaisia konditoriatyyppisiä herkkuja, erikoiskahveja, teetä ja luonnollisesti hyvää musiikkia. Kahvila on tapahtumailtoina auki pikkutunneille saakka ja live-musiikkia on kuultavissa joka perjantai. Toisinaan esityksiä järjestetään myös lauantaisin.

Cafe Ursula

Cafe Ursula sijaitsee yhdellä Helsingin parhaista paikoista ja maisema on sanoinkuvaamattoman upea ympäri vuoden. Ursulassa voi tunnelmallisessa valaistuksessa seurata hämärtyvää iltaa tai nauttia auringonpaisteesta terassilla. Ursula tarjoilee myös lounasta ja perinteistä suomalaista kotiruokaa, jonka lisäksi tarjolla on huippuherkkuja, jotka täyttävät myös ammattalaisten standardit. Musiikkia on tarjolla satunnaisesti ja siitä tiedotetaan erikseen kahvilan omilla kotisivuilla. Musiikki vaihtelee tyyliltään melko runsaasti. ja tarjolla on runsaasti myös muita tapahtumia arkea piristämään.

Cafe Pausa

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Cafe Pausa pyrkii vakiinnuttamaan asemansa lähiseudun asukkaiden ja siellä viihtyvien olohuoneena. Se tarjoaa mukavan ja rennon tunnelman sekä toivottaa asiakkaansa viihtymään lyhyesti tai vähän pidempäänkin. Pausa tarjoaa juuri sen pienen kaivatun tauon hektiseen päivään ja sen valikoimasta löytyy niin kahvia kuin viiniäkin. Live-musiikkia Cafe Pausa tarjoaa tapahtumailtojen yhteydessä, joita järjestetään vähintään kerran kuukaudessa, mutta toisinaan myös enemmän. Cafe Pausassa on mahdollista kuulla myös lähialueiden artisteja.

Ihana kahvila baari

Ihana Kahvila baari sijaitsee Helsingin ytimessä Aleksanterinkadulla ja se toivottaa tervetulleeksi niin vakioasiakkaat kuin uudet tulokkaatkin. Kahvilassa on rento ilmapiiri, rustiikkinen ja persoonallinen sisustus ja ystävällinen henkilökunta. Annokset ovat reilun kokoisia niin ruoissa kuin juomissakin. Live-musiikkia on tarjolla perjantaisin ja lauantaisin.

Cafe Purje

Hieman kauempana Helsingin hulinasta Kirkkonummella sijaitsee Cafe Purje, joka on auki kesäisin merenrannalla. Ravintola hurmaa maisemallaan, kuumilla ja kylmillä juomillaan ja rennolla tunnelmallaan. Myös hyvin käyttäytyvät koirat ovat tervetulleita terassille. Cafe Purje tarjoaa runsaasti eri tapahtumia, joita voi seurata kahvilan Facebook-sivuilta.