Viikonloppuisin on aikaa rentoutua ja mikäpä olisi parempi tapa nollata kuin lähteä kuuntelemaan elävää musiikkia. Pääkaupunkiseudulla tarjontaa löytyy Helsingin keskustasta lähikaupunkien reuna-alueille saakka, ja live musiikki kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Viikonloppuisin järjestetään myös runsaasti erilaisia keikkoja klubeilla ja toisinaan jopa stadioneilla.

Pubien live-musiikki

Live musiikkia löytyy viikonloppuisin erityisesti pubeista ja tarjontaa voi seurailla eri pubien omilta sivuilta ja seuraamalla esiintyviä artisteja somesta. Esimerkiksi Molly Malone’s tarjoaa live musiikkia joka päivä, mutta erityisesti viikonloppuisin on mahdollista kokea myös erityistä keikkatunnelmaa, kun tunnelma on tiivis ja meininki katossa. Musiikkiesitykset kestävät pubeissa usein 30 minuutista 90 minuuttiin ja illan aikana voi olla useampia keikkoja yhdeltä tai useammalta artistilta.

Ravintoloiden live-musiikki

Mikäli illan kuluessa tekee mieli nauttia enemmänkin kuin pubien pikkupurtavaa, voi suunnata ravintolaan, jossa voi nauttia erinomaista ruokaa ja kuunnella myös elävää musiikkia. Ravintoloissa soitettava musiikki on usein hieman pubimusiikkia rauhallisempaa ja muutenkin erilaista. Ravintolan musiikista kerrotaan niiden omissa artikkeleissa, joissa esitellään myös muutamia ravintoloita, joissa on mahdollista kuulla live musiikkia.

Kahvilat ja live-musiikki

Kahviloissa on usein musiikkia tarjolla niin arkena kuin viikonloppuisinkin. Mikäli haluaa omistaa koko viikonloppunsa live-musiikille, voi aloittaa aamunsa kahvilla, sillä osa kahviloista tarjoaa musiikkia myös aamiaistarjoilun yhteydessä. Päivä on siis mahdollista aloittaa herkullisella aamiaisella, laadukkaalla kahvilla ja hyvän musiikin parissa.

Koko päivä live-musiikkia

Koska live musiikin tarjonta on pääkaupunkiseudulla viikonloppuisin runsasta, voi sille omistaa halutessaan vaikka koko päivän. Itselleen voi kirjoittaa valmiiksi listan paikoista, joissa haluaa vierailla. Ravintolailta ystävien kesken tarjoaa erinomaiset puitteet nauttia hyvästä seurasta ja musiikin kuuntelusta. Kappaleet saavat usein myös uuden merkityksen, kun niitä kuuntelee hyvässä seurassa ja samalla voi luoda mukavia muistoja paikoista ja musiikista.

Ravintolan jälkeen voi suunnata pubiin illaksi jatkoille, jossa on mahdollista nauttia yhtä lailla hyvästä tunnelmasta ja musiikista. Erityisesti kesäaikaan live-musiikkia on kuultavissa myös monen pubin terassilla, sikäli kun se on tilan puolesta mahdollista. Parasta viikonloppuisin on hyvä musiikki ja oikea tunnelma!