Pubimusiikki on suosittua ja elävöittää reippaasti baarien tunnelmaa. Erityisesti viikonloppuisin monien pubien esiintymislavoille nousee nimekkäitä tai hieman tuntemattomampiakin esiintyjiä. Tietoja pubien esiintyjistä saa esimerkiksi seuraamalla pubien sosiaalisen median kanavia, tai nettisivuja.

Monet pubit, jotka säännöllisesti ottavat esiintyjiä listoilleen, julkaisevat myös kuukausittaiset esiintyjälistansa esimerkiksi pubin seinällä. Jos vaihtoehtoisesti tietää tunnetun artistin, joka esiintyy useassa eri paikassa, voi seurata kyseistä artistia joko tämän nettisivuilla tai kysyä esitysten tauoilla, missä seuraava keikka mahdollisesti on.

Missä pubeissa voi kuulla live-musiikkia?

On todennäköistä, että lähes jokaisessa Suomen suuremmassa kaupungissa on pubi, jossa on ainakin toisinaan live-musiikkia tarjolla. Osa pienemmistä paikoista ei halua viikonloppuisin hyvän myynnin aikana luovuttaa asiakaspaikkoja esiintymistiloiksi, joten todennäköisempää on löytää live- esiintyjiä arki-iltaisin tai viikonloppuisin alkuillasta.

Osa pubeista taas tarjoaa musiikkia myös viikonloppuisin, erityisesti sellaiset paikat, joissa on varattu esiintymiseen omat tilat. Näissä paikoissa on usein myös mahdollista kuulla musiikkia hieman monipuolisemmin, sillä niistä löytyy enemmän esiintymiseen tarvittavia resursseja, kuten tilaa koko bändille, mahdollisesti myös piano ja muita instrumentteja, joita pubimuusikot harvemmin kantavat mukanaan.

Live-musiikki pääkaupunkiseudun pubeissa

Pääkaupungilta löytyy useita pubeja, joissa live-musiikkia voi kuulla. Helsingin tunnetuin irlantilaispubi Molly Malone’s on auki päivittäin ja siellä on mahdollista kuulla live-musiikkia joka ilta. Bändit ja artistit vaihtelevat viikoittain.

Vantaalla sijaitseva Old Story on rokkiteemainen sporttibaari, joka tarjoaa urheilua ja livemusiikkiesityksiä ympäri vuoden. Esiintymisiä on yleensä perjantaisin, mutta toisinaan artisteja saattaa nousta lavalle myös torstaisin. Old Story haluaa varmistaa, että live-musiikki on kaikkien kuultavaksi, joten keikoille on aina vapaa pääsy.

Niin ikään Vantaalla sijaitsee piskuinen House Koo, jossa on Open Stage, eli live-musiikkia voi kuulla myös harrastelijoilta. Baarissa on asiakaspaikkoja vain muutamia, joten tunnelma siellä on melko taattu. Paikan päältä löytyy myös useita instrumentteja.

Espoossa musiikkia voi kuulla suositussa Fat Lizardissa aina lauantaisin. Lisäksi Kivenlahdessa sijaitseva Cuppila Nousuvesi on kokeilemisen arvoinen paikka live-musiikkeineen ja loistavine olutvalikoimineen. Myös Aloha & Bar Ohana, Olarissa tarjoaa hyvää live-musiikkia.