Ravintoloihin ei ehkä yhdistetä live-musiikkia yhtä helposti kuin pubeihin ja kahviloihin, mutta ravintoloissakin on mahdollista kuulla musiikkia ja se voikin olla erittäin miellyttävä kokemus. Suomesta löytyy toistaiseksi vielä melko vähän varsinaisia ravintoloita, jotka olisivat erikoistuneet live musiikkiin, mutta pääkaupunkiseudulla on kuitenkin jonkin verran tarjontaa.

Ravintoloiden live-musiikki on usein melko samantyyppistä kuin pubeissa soitettava musiikki, mutta äänenvoimakkuus on useammin tasolla, joka mahdollistaa myös normaalin puheen kuulemisen. Ravintoloiden musiikki on usein myös hieman pubimusiikkia kevyempää ja mukana on soittimia laajemmalla skaalalla. Musiikki voi myös olla pelkästään instrumentaalista, ilman laulajia.

Pääkaupunkiseudulla on live-musiikkia tarjoavia ravintoloita

Helsingissä ja sen lähialueilla löytyy muutamia ravintoloita, joissa on toisinaan tarjolla live musiikkia. Esimerkiksi Hakaniemessä sijaitseva Juttutupa tarjoaa hyvän ruoan lisäksi rentoa meininkiä ja live musiikkia. Juttutupa on yksi Helsingin vanhimmista ravintoloista; sen juuret ulottuvat 1800-luvun loppupuolelle. Saatavilla on niin kotimaista ruokaa, kuin trendikkäitä herkkuja ja rentoa pubiruokaakin. Esiintyjinä on ollut tunnettujakin bändejä. Juttutupa on auki päivittäin ja esiintymisajat vaihtelevat iltapäivästä myöhään yöhön.

Helsingin keskustassa sijaitseva Storyville tarjoilee asiakkailleen ruokaa ja musiikkia persoonallisella otteella. Storyville on rento ja kansainvälinen ravintola, joka on rankattu yhdeksi Euroopan parhaista jazzklubeista. Keittiö on auki perjantaisin ja lauantaisin puoleen yöhön saakka ja ruoaksi voi nauttia esimerkiksi Cajun-tyyppistä ruokaa tai Yhdysvaltojen eteläosien kulttuuriin kuuluvia herkkuja, uppoutuen samalla ympäröivään tunnelmaan.

Sture Cafe Club sijaitsee Vallilassa ja se tarjoaa kahvilatyyppisen miljöön lisäksi bistro-ravintolan ja buffetin, jossa voi nauttia erilaisista annoksista. Sture Cafe Club tarjoaa live musiikkia erityisesti viikonloppuisin. Ravintolan tarjonnasta on mahdollista nauttia myös lounaalla, jolloin tarjolla on perinteistä liha-, kala- tai kasvisruokaa.

Vantaan parhaaksi ravintolaksi valittu Wanda’s Kitchen and Lounge tarjoaa Vantaan Myyrmäessä rentoa tunnelmaa, paikallista asennetta, hyvää ruokaa ja toisinaan live musiikkia Lounge-tiloissaan, jossa on mahdollista viihtyä pidempäänkin hyvän musiikin parissa. Esiintymistilat sijaitsevat hieman kauempana ravintolapöydistä, joten musiikista on helppo nauttia, ilman että se häiritsee keskustelua. Ruokalistalta löytyy amerikkalaistyyppisiä vaihtoehtoja ravintolan omalla persoonallisella lisäyksellä.